Hästar

Hästar

Här presenteras de hästar som tillhör verksamheten. Utöver dessa finns det fler hästar på gården som är privathästar och unghästar eller avelsston.

KALLE
(Lojstas Kalle)
1998
e. Juventus u. Interina ue. Inter  
Brun, valack, gotlandsruss, B-ponny.
Kalle är född på Lojsta Hed och är morbror till Fanny. Han har tidigare tävlat en hel del i ponnytrav.  
Kalle är väldigt snäll och rar. Han går ej med på hopplektioner då hoppning inte är hans grej. Han går pga sin ålder sparsamt med lektioner och då mestadels med de yngre och oerfarna eleverna. Efter en olyckshändelse i hagen vintern 2021/2022 fick han operera bort höger öga men han är lika pigg och glad ändå. Kalle röstades fram till Stallbästis 2021 av ridskolans elever. 
Kalle
Kalle

FANNY

(Epiphany)
 2011
 e. Tyfon u. Babben ue. Juventus 
 Fux, sto, gotlandsruss, B-ponny.
 Fanny är född på Lojsta Hed och Kalle är hennes morbror. Hon är en ganska pigg och känslig liten dam men med en del egna åsikter. Fanny är stallets minsta häst. 

Fanny
Fanny

FANJOR

2003
e. Xter u. Titti ue. Jupiter R
Svart, valack, gotlandsruss, B-ponny.
Fanjor är en pigg men lyhörd ponny som tar hand om sina ryttare fint. Hans paradgren är att lära barn galoppera vilket han brukar göra fint och försiktigt. Han har tidigare tävlat en hel del i ponnytrav. Fanjor går numera sparsamt med lektioner och mestadels med yngre och oerfarna ryttare då hans kropp är lite sliten med ålderns rätt. 

Fanjor
Fanjor


QRUSIDULL
2004
e. Lustig u. Sindy Sippan ue. Intrig  
Gulbrun, sto, gotlandsruss, B-ponny.
Qrusidull är en lugn och trygg individ som inte stressar upp sig i onödan. Hon är inte den piggaste i stallet, men bara ryttaren gör sitt så kan hon minsann få fart!
Hon har tidigare fått en del föl varav en godkänd hingst vid namn Ur Kul. Qrusidull själv är premierad med höga poäng. 

Qrusidull
Qrusidull

TOTTE
(Högås Slowfox)

2008
e. Kenwood's Right Royal u. Simberg Samantha ue. Simberg Hobnob 
Brunskimmel, valack, welshponny, B-ponny.
Totte är en pigg ponny som gillar att jobba. Han gillar fart och fläkt men är aldrig svår att få stopp på. Både nya och oerfarna ryttare samt de som ridit längre och kommit en bit på vägen brukar gilla att rida på Totte. Han älskar dessutom att bli borstad.

Totte
Totte

NICKE
(Lill-Nikodemus)

2009
 e. Jagga  Ess u. Näckros ue. Rusch 
Brun, valack, gotlandsruss, B-ponny.
Nicke är en sällskaplig ponny som många barn och ungdomar gillar att rida. Han är lagom pigg och väldigt schysst, speciellt i hoppningen.
En riktig läromästare. 

Nicke
Nicke

TRIAD

(Asgårds Triad)

MY
(Zermoni)


ASKE
2016
e. Gulldis u. Vissla ue. Junisorken
Brun, valack, gotlandsruss, C-ponny.
Aske är född på Lojsta Hed. Han är en charmig ponny med glimten i ögat. Inte alltid den piggaste, men snäll och go, och är du lite tydlig som ryttare är det inga problem att få Aske att jobba! Aske är inkörd.    

Aske
Aske


JILL
(Taurmore Jill)
2014
Okänd härstamning, import Irland.
Mörkbrun, sto, C-ponny.
Jill är en ponny med mycket energi. Hon är lyhörd och åt det känsliga hållet, men väldigt snäll. Ridskolans elever röstade fram Jill till Stallbästis år 2022.  

Jill
Jill

PEGASUS 
(Taurmore Pegasus)

2017
Okänd härstamning, import Irland.
Skimmelskäck, sto, C-ponny.
Pegasus är en trevlig men lite bestämd ponny. Hon har egen motor men är väldigt lyhörd och jobbar inte om man inte ber henne om det. Pegasus har tidigare varit körd.

TANYA
(Auburn Tanya)
MIMI

NINJA 
(Ninja Fox)

2018
e. Fredriksbergs Kavat u. Viktoria AK ue.   
Fux, sto, D-ponny. 
Ninja är en av de yngsta hästarna på ridskolan. Hon har börjat gå med på lite lektioner och gör det bra. Hon är en pigg tjej som vill vara till lags. 

PRINCE

BLOSSOM
(Taurmore Blossom)

2013
Okänd härstamning, import Irland. 
Mörkbrun, sto, D-ponny. 
Blossom är en arbetsvillig individ som ser sig själv som en ferrari. Ett energiknippe som hela tiden frågar om nästa uppgift. Hon lär ryttaren att inte knipa med skänklarna och att inte hålla i eller dra i tyglarna.
En läromästare för ryttaren att hitta timingen i hjälperna på. Hoppning är också något som Blossom älskar. 


MACKE
(Attyrory Mighty Mac)

2005
Okänd härstamning, import Irland. 
Fux, stickelhårig, valack, D-ponny.
Macke är en ponny som är lugn och trygg. Kan upplevas som lite åt det segare hållet att rida, men det finns energi bara man hittar rätt knappar. Tar väl hand om sin ryttare när det är hoppning, har tidigare startat Msv B i hoppning. 

Macke
Macke

RED 
(Kilcorban Red Alert)

2010
Okänd härstamning, import Irland. 
Fux, valack, D-ponny.
Red är en trevlig kille som går med alla nivåer av ryttare. Han är välskolad i dressyren och har ryttaren koll på sitt så bjuder Red gärna upp till dans. Han är lite av en professor som kan allt men du måste göra rätt för att han ska visa det.
I hoppningen är han trygg och stadig. Har tidigare tävlat LC hoppning och LB dressyr.

Red
Red

BELLE 
(Dainty Rebel) 

2005
e. Skyline Robin u. Creggclare Dawn 
 ue. Rosmuc Rebel
Skimmel, valack, connemara, D-ponny.
 Belle är en vänlig kille som är välutbildad. Det bästa i livet är bommar och hinder enligt Belle, och ibland vill han ta tag i uppgiften lite väl mycket själv. Han har tidigare tävlat LA hoppning. 

Belle
Belle

NOBEL 
(Lugnets Nobel)

2010
e. Shavo van de Bonte Parels u. Nobless
ue. Tom Blazer
Skäck, valack, irish cob, ridhäst.
Nobel får vi låna vissa lektioner i veckan av hans ägare Louise. Han är en  okomplicerad häst som är välutbildad i dressyren. Han kräver lite ridning av sin ryttare för att anstränga sig till sitt yttersta, men kan samtidigt gå lugnt och tryggt med mer orutinerade ryttare. Nobel tävlar i nuläget upp till LA dressyr med sin ägare.

Nobel
Nobel

EMIL
(Essis Lille Emil)

2008
e. Clay u. Trond Essi ue. Järvsöfaks 
Brun, valack, kallblodstravare, ridhäst. 
Emil är en härlig individ som är bra på det mesta! Han har tävlat i hoppning, gått kallblodsgalopp, är inkörd, provat terräng och är dessutom bra på dressyr! En häst som ställer upp på det mesta och är stallets största nallebjörn. Rids av både ungdomar och av vuxna. 

Emil
Emil


KRYSSET 
(Krysopraz)
2005
e. Davinci u. Diamond Grange
 ue. Stetchworth Lad xx
Skimmel, sto, SWB, ridhäst.
Krysset är en pigg dam som älskar hoppning. Hon är Mathildes tidigare tävlingshäst och har startat 130 m hoppning. Hoppade 9-9 på sitt treårstest och 8-8 som fyraåring. Har fått fyra avkommor. Gillar livet och jobbet på ridskolan.
En arbetsmyra. 

Krysset
Krysset

TIPPI
(Angel's Tip) 

BERRY
(Burlington)